Dökümhanelerde eğitim

Dökümhanelerde çalışanların çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre duyarlılığının arttırılması, çevresel faaliyetlere aktif olarak katılımlarının sağlanması, yönetim sistemlerine uyumunun artırılması ve çevre etkilerinin birlikte yönetilmesi oldukça önemlidir. Sıfır atık, kaynak yönetimi, çevre bilinci, enerji verimliliği, su ve karbon ayak izi takibi ve hesaplanması gibi çeşitli konularda eğitim organizasyonları düzenlenmelidir. Serimizin ikinci bölümünde uygulamalı eğitim sınıfından bir örnek izleyeceğiz.
Bu eğitimler, çalışanların çevresel etkileri azaltmak için nasıl harekete geçebilecekleri konusunda fikirler verirken, aynı zamanda yönetim sistemlerine uyum sağlamalarına da yardımcı olur. Bu nedenle, dökümhanelerin ve diğer sanayi işletmelerinin çevre eğitimlerine yatırım yapmaları ve çevre yönetim sistemlerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Video süresi: 2 dakika 47 saniye

Anahtar kelimeler: Dökümhane, çevre yönetimi, sürdürülebilirlik, döküm endüstrisi, çevre koruması, çevresel değerler, doğa, yenilenebilir, atık azaltımı, ekolojik dengeli üretim, geri dönüşüm, çevreci ürünler, çevre duyarlılığı, çevre kirliliği, sürdürülebilir yaşam, yeşil ekonomi, çevresel tasarım, çevre bilinci, sürdürülebilir ürünler, sıfır atık.

İlişkili videolar

Bu eğitim, bir video serisi olarak hazırlanmıştır. Devamında gelen videoları izlemek için aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz.

İlgili kaynaklar

İçerik hazırlığında kullanılan tüm kaynakların listesi için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Eğitimi hazırlayan: Berivan Boduroğlu. (Dökümhane Akademi ekibi hakkında ayrıntılı bilgi için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.)